Kuřecí maso

Zpět

Kuřecí maso

V Číně byly slepice chovány asi před 6000 lety. Ale původně se chovaly z náboženských důvodů. Kur domácí byl v mnoha kulturách považován za posvátný. Perská říše je dokonce spojovala s bohem. K jídlu je začali používat otroci a pak se toto zvíře rychle rozšířilo po celé zeměkouli, protože je nenáročné a samostatné. Kuřecí maso je součástí mnoha diet.

Kuřecí maso obsahuje zejména selen, vitamin B6 a fosfor, též velké množství estrogenu.

Kuře má teplou povahu a sladkou chuť. Doplňuje energii a krev, zahřívá organismus, a podporuje chuť k jídlu. Je vhodné na vývary, kdy je potřeba pacienta posílit, prohřát a doplnit. Není vhodné při kožních onemocněních, vysokém tlaku a v klimakteriu, když je návalové pocení a začínajícím nachlazení.